میانجیگری دعاوی خانواده:

  • میانجیگری چیست؟

سابقه دخالت شخص ثالث در پیشنهاد حل و فصل موضوع مورد مناقشه افراد یا دولت‌ها، بسیار قدیمی است. میانجی با تکیه بر دانش حقوق خانواده، امکان بیشتری را جهت صلح و سازش بین طرفین، بصورت مسالمت آمیز فراهم می کند. چارچوب حقوقی و قانونی که بر دادگاه حاکم است در جلسات میانجیگری حاکم نیست و میانجی امکان به سازش رساندن طرفین دعوی، حتی خارج از مقررات قانونی را دارد.

مزایای ارجاع اختلافات خانواده به میانجیگری:
  • محرمانه ماندن موضوع اختلاف خانوادگی
    در صورتی که اختلاف زوجین در دادگاه مطرح شود، با توجه به علنی بودن دادگاه و دخالت افراد زیادی از جمله مدیر دفتر، قاضی، بایگان، دفتر خدمات قضایی، دادورز اجرای احکام و سایر افرادی که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در پرونده دخیل هستند، اصل محرمانگی دعاوی خانواده را مخدوش ساخته و توافق مابین زوجین را با مقاومت روبرو خواهد ساخت. اما در میانجیگری دعاوی خانواده فقط طرفین و شخص میانجی از موضوع مطلع هستند و موضوع در صورت بروز سازش، برای همیشه پنهان خواهد ماند.
  • هزینه اندک میانجیگری
    جلسه میانجیگری در مقایسه با جلسات طولانی دادگاه که معمولاً چندین سال بطول می انجامد، بسیار کوتاهتر است و به همین علت مبلغ اندکی درمقایسه با حق الوکاله وکیل و هزینه‌های دادرسی دادگاه پرداخت می‌شود که این خود یکی از عوامل اشتیاق طرفین برای سازش بر سر مسایل دعوای زوجین می باشد.
  • کوتاه بودن زمان میانجیگری
    صرف وقت و هزینه در دادگاه‌ها که بر برخی پروندده ها معمولا بیش از یک یا دو سال وقت و توان طرفین را مصروف خود داشته و همچنین منجر به از دست دادن فرصت‌های مالی و پرداخت هزینه‌های گزاف خواهد بود، این روش حل مشکلات زوجین را به روش‌های دیگر برتری داده است.
  • امکان توافق حتی فراتر از قانون در میانجیگری
    وقتی طرفین موضوع پرونده را به دادگاه می‌کشانند، اختیارات قاضی و حاکم دادگاه در چارچوب قوانین تعریف شده است و خارج از قانون، قاضی امکان رسیدگی و تصمیم‌گیری ندارد درحالی که برای میانجی این محدودیت وجود ندارد.
  • امکان ارجاع به میانجیگری قبل از وقوع اختلاف
    در دادگاه‌ها فقط به موارد اختلافی رسیدگی می‌شود، اما دو طرف قرارداد حقوقی یا متقاضیان ازدواج می‌توانند حتی قبل از انجام توافقات از خدمات میانجی استفاده نمایند و دعاوی و اختلافات احتمالی آینده را با میانجیگری حل و فصل نمایند. همانگونه که در روابط بین‌الملل مشاهده می‌شود دولت‌ها جهت رسیدن به توافق و نزدیک شدن دیدگاه‌ها قبل از مذاکره مستقیم از خدمات میانجیگری استفاده می‌کنند.
دعاوی خانوادگی که با میانجیگری حل و فصل می‌شود

کلیه مسائل و موضوعات خانواده قابل ارجاع به میانجیگری هستند اما جهت تفکیک موضوعات خانواده، این امور را به دو بخش مربوط به موضوعات مطرح شده طبق قوانین خانواده در ایران و کانادا تقسیم می‌کنیم:

موضوعات متداول مورد اختلاف (طبق آیین، سنت و قوانین ایران)

  • طلاق توافقی طبق قوانین ایران
  • مهریه
  • استرداد جهیزیه و هدایای دریافت شده در هنگام عقد یا معادل ارزش آن
  • تقسیم املاک و دارایی موجود در ایران
  • موضوعات اختلافی طبق قوانین کانادا
  • ملک مشترک زوجین Matrimonial home
  • اموال دیگر (اتومبیل، وسایل منزل، سهام، بیزینس، هدایای ازدواج و سایر هدایا)
  • نفقه همسر Spousal support
  • خرجی فرزند و حق دیدار Child support and access
  • هزینه تحصیل فرزند Child education cost
  • برنامه ریزی فرزند پروری Parenting
  • حضانت فرزند Child custody

 

سایر خدمات دفتر حقوقی ما:

تنظیم قرارداد جدایی Separation agreement

تنظیم قرارداد ازدواج Marriage contract

قرارداد ازدواج چیست؟

به قراردادی گفته می‌شود که قبل از ازدواج بین زوجین تنظیم می‌شود که بر اساس آن در خصوص مسائل مورد نظر زوجین توافق می‌شود. موضوعات مورد بحث در قرارداد ازدواج شامل موارد زیر است:

  • حضانت، حق دیدار، هزینه تحصیل فرزندان از ازدواج قبلی
  • تقسیم اموال و دارایی هایی که قبل، در طی زمان زندگی مشترک و یا حتی از زمان جدایی تا زمان صدور حکم طلاق بدست آمده باشد
  • بیزینس
  • سهام
  • اتومبیل
  • هدایا و اشیاء قیمتی (کلکسیون)

نکته: هر قرارداد ازدواج موارد منحصر به فرد خود را دارد و الزاماً به موارد مطرح شده‌ی فوق ختم نمی‌شود.

تفاوت میانجیگری با داوری

در میانجیگری الزاما میانجی مکلف به اتخاذ تصمیم یا صدور رأی نیست اما در ارجاع به داوری در پرونده‌های طلاق، داوران ملزم به اعلام نظر هستند و در سایر قراردادها یا اختلاف‌هایی که به داوری ارجاع می‌شود، داور مکلف به اتخاذ تصمیم و صدور رأی می‌باشد مگر اینکه طرفین سازش نموده و داور گزارش اصلاحی قابل اجرا در دادگاه صادر نماید.

جلسات حضوری و غیر حضوری

پیشنهاد می‌شود تا بصورت حضوری در جلسات شرکت کنید. اما اگر شرکت حضوری در این جلسات برای هر یک از طرفین وجود نداشته باشد, به منظور رفاه حال موکلین,  این دفتر حقوقی از طریق پلتفرمهای مجازی و ایمن برگزاری این جلسات را برای شما امکانپذیر میکند.

چرا استفاده از خدمات ما به نفع شماست؟

بیتا جهانگیر سابقه طولانی در فعالیت با سازمانهای مرتبط با قوانین جزایی و خانوادگی در کانادا را دارد. بیتا فارغ التحصیل رشته‌ی حقوق میانجیگری دعاوی خانوادگی از دانشگاه یورک در کانادا می‌باشد.

بدون شک هزینه کمتر میانجیگری و مسالمت آمیز بودن این روند در محیطی کاملاً دوستانه باعث حفظ روابط زوجین در آینده خواهد بود. ما همچنین به تحکیم روابط والدین با فرزندان خود معتقد هستیم و بر این باور هستیم که هیچ پدر و مادری نبایستی از حق دیدار فرزند خود محروم بمانند.  علاوه بر آن دفتر حقوقی جهانگیر با تکیه بر دانش و تجربه حقوقی خود در حوزه های مختلف بر موارد اختلافات خانوادگی تسلط کامل دارد. این دفتر حقوقی همچنین سابقه طولانی در حل اختلافات خانوادگی دارد که در آنها قبلاً زوجین با مسایل کیفری روبرو شده اند (ضرب و شتم، دخالت پلیس، آزار و اذیت، تعرض جنسی، تهدید، اخاذی، اعتیاد منجر به خشونت).

در میانجیگری برنده و بازنده بودن مورد نظر نیست، بلکه اعتقاد ما بر اینست که هر یک از زوجین محق دریافت آنچه به آنها تعلق دارد هستند. ما معتقدیم قبل از مراجعه به دادگاه و صرف هزینه و وقت بسیار، بایستی روش‌های مسالمت آمیز (میانجیگری) را امتحان کرد.

سوالات متداول:

برای طلاق گرفتن باید به یکی از سه روش زیر ثابت کنید که ازدواج شما شکست خورده است:

  • شما و همسرتان از هم جدا شده‌اید و حداقل به مدت یک سال است که از هم جدا زندگی می‌کنید.
  • همسرتان از لحاظ فیزیکی یا احساسی با شما بدرفتاری کرده و ادامه زندگی مشترک را برایتان غیر قابل تحمل کرده.
  • همسرتان مرتکب خیانت زنا شده است.

اگر بخاطر اینکه شما و همسرتان از هم جدا شده اید ادعای شکست ازدواج کرده اید، تا زمانی که شما و همسرتان در تاریخ ارائه درخواست طلاق از هم جدا زندگی کنید نیاز به صبر کردن برای درخواست نیست. اما قبل از اینکه حکم طلاق برای شما صادرشود، شما و همسرتان باید حداقل یک سال از هم جدا زندگی کرده باشید. اگر به دلیل بدرفتاری فیزیکی و/یا احساسی یا به دلیل خیانت زنا ادعای شکست ازدواج دارید، می توانید در هر زمان درخواست کنید.

اگر بر اساس جدایی یک ساله درخواست طلاق کرده باشید، می‌توانید بعنوان تلاش برای آشتی تا سقف نود روز با هم زندگی کنید ولی اگر تفاهم حاصل نشد، می توانید از این مدتی که با هم بوده‌اید صرفنظر کرده و به درخواست طلاق ادامه دهید.

بهتر خواهد بود که والدین درباره خرجی کودک و ترتیبات فرزندداری به توافق برسند. البته دادگاه در صورت درخواست می‌تواند بعنوان بخشی از روال کار طلاق در مورد این مسائل هم حکم صادر کند. دادگاه فقط زمانی حکم طلاق را صادر خواهد کرد که از برنامه ترتیب داده شده برای برای خرجی کودکان راضی باشد.

در بیشتر موارد، طلاق از سی و یک روز بعد از صدور حکم توسط قاضی رسمی می شود. پس از صدور حکم طلاق توسط دادگاه، زوجین میتوانند یک گواهی طلاق درخواست کنند که طلاق و تاریخ طلاق در آن تأیید شده است.

برای دریافت یک نسخه از گواهی طلاق یا سایر اطلاعات مربوط به طلاق خود باید با دادگاهی که کار طلاق شما را انجام داده است تماس بگیرید.
اگر مطمئن نیستید کدام دادگاه کار طلاق شما را انجام داده است می‌توانید با مرکز ثبت روال‌های طلاق تماس گرفته و سؤال کنید. این مرکز ثبت نمی تواند اطلاعات مشروح درباره طلاق ها یا کپی از گواهی طلاق ارائه کند. اما این مرکز شاید بتواند آدرس دادگاهی که کار طلاق را انجام داده بعلاوه یک شماره مرجع به شما بدهد تا دادگاه بتواند سوابق شما را پیدا کند.

برای تماس با مرکز ثبت با شماره ۶۱۳۹۵۷۴۵۱۹ تماس بگیرید.
لطفا در هنگام تماس حتما اطلاعات زیر را آماده داشته باشید:

• نام کامل و تاریخ تولد خود و همسر سابق تان؛ و
• تاریخ ازدواج

اعلامیه سلب مسئولیت

این یک متن حقوقی نیست و مشاوره حقوقی ارائه نمی‌کند. از آنجاییکه قانون خانواده می‌تواند پیچیده باشد، بهتر است افراد درباره وضعیت خاص خود با یک وکیل قانون خانواده مشورت نمایند. این وکلا بهترین گزینه برای ارائه توصیه‌های حقوقی درباره حقوق و مسئولیت‌ها می‌باشند.
بیشتر انجمن‌های وکلای استانی و منطقه‌ای دارای خدمات معرفی وکیل هستند. بعضی وکلا شاید جلسه مشاوره اولیه را رایگان یا با هزینه کمتر انجام دهند و یا افراد ممکن است بخواهند برای دریافت کمک در برخی زمینه‌های وضعیت خاص خود تنها چند بار با یک وکیل مشورت کنند.